نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

استادیار گروه زبان و ادبیات فرانسه، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

در این مقاله می­کوشیم تا از الگویی سخن بگوییم که از آزمون پیامبر خدا سخن می­گوید و از نوعی داستان‌سرایی بهره می­برد که نوعی آگاهی ایجاد کرده و منجر به آفرینش روایتی تازه می­گردد؛ همچون هامون و ترس و لرز و هزاران حکایت متاثر از ابراهیم. در آثار بسیاری از فرهیختگان دنیا همچون مولانا و حافظ این روایت دیده می­شود و همواره نوعی مدیحه­سرایی برای این پیامبر اولوالعزم دیده می­شود که در برگیرنده آزمون الهی است و با آگاهی به انسان بودن و شک کردن ایجاد شده است. هنگامه آزمون برای انسان عادی به شکل تصمیمات روزمره در زندگی خود را نشان می‌دهد و از نزاعی همیشگی میان انسان و تصمیمات وی خبر می‌دهد. حقیقت امر این است که نزاع درونی انسان، نیاز او به یک عزم محکم را نشان می‌دهد. با مطالعه میزانسن‌های فیلم هامون، اثر مهرجویی و تغزل دیالکتیکی سورن کی‌یرکگارد در ترس و لرز سعی کردیم این چرخه بی‌پایان و پیام داستان را تحلیل کنیم و همواره اشاره داریم که این داستان حرف هزاران تصمیم ناگرفته بوده و هر که به میزان درک و هنرش از آن بهره برده و تاثیرش را بر دیگران متجلی ساخته است و در پایان به انسان نوعی این حقیقت را بشارت می‌دهد که باید برای هر آنچه ایده‌آل اوست، دیگر چیزها را فدا کند و هر آنچه فدای ارزشی والا می‌گردد خود والا می‌گردد و زمان باارزش‌ترین چیزهاست که قربانی تصمیمات انسان در هر لحظه می‌گردد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

[1] Bachelard, Gaston. L’Eau et les rêves. Paris : José Corti, 1942.
[2]  Dalirian, Amir-Hossein et Yousefi Behzadi, Majid. « Romain Rolland : créativité et immortalité dans Vie de Beethoven et Jean- Christophe ». Plume, v. 15, n. 30, 2020, pp. 99-112.
[3] Djafari Héssarlou, Tahereh et Abkeh, Anette. « La Vie, Prison Perpétuelle dans Thérèse Desqueyroux et La
      Femme de Trop ». Recherches en langue et littérature française, v.14, n. 26, 2020, pp. 65-86.
[4] Djavari, M. H. et Abdi, A. « De l’absurde à la crise : Une étude comparée de l’acte criminel dans Caligula, L’Étranger et La Chute d’Albert Camus ». Revue des Etudes de la langue française, v.11, n. 21, pp. 69-82.
[5] Kierkegaard, Søren. La Crainte et tremblement. Copenhague : Aubier, 1843.
[6] Keyfarokhi, Mehrnoosh. « L’infanticide dans le monde des mythes ». Revue des études de langue et littérature françaises. Année 4, n. 7, 2013.
[7] Monteil, V. M. et Tadjvidi, A. L’amour, L’amant, L’aimé dans le Divan de Hafez. Paris : Sindbad, 1989.
[8] Ngamaleu, Armel Jovensel. « La Cocaïnomanie à l’Épreuve… la Toxicographie à l’Œuvre : Un Roman Français de Frédéric Beigbeder ». Recherches en langue et littérature française, v.14, n. 26, pp. 110-128.
[10] Sartre, Jean-Paul. L’Existentialisme est un humanisme. Paris : Gallimard, 1945.
[11] Bible, Version Louis Segond, 1910.
[12] کی‌یرکگارد سورن، ترس و لرز، ترجمه عبدالکریم رشیدیان، نی، تهران، 1378.
[13] مولانا، دیوان شمس، غزلیات، امیر کبیر، تهران، 1385.